Kiipeilytilat

Oulun Kiipeilykeskus sijaitsee Alvar Aallon suunnittelemalla vanhalla tehdasalueella. Päähallimme on entisen voimalan sisällä. Rakennuksesta löydät köysihallin, vanhan boulderpuolen sekä automaattivarmisteiset seinät. Lisäksi tiloissa on pukuhuoneet suihkuineen, lämmittelytila ja mahdollisuudet oheistreeniin. Sisäänkäynnin yhteydessä on kahvio ja kiipeilyvälinemyymälä. Uusi boulderhallimme sijaitsee tien toisella puolella Alvar Aallon suunnittelemassa varastorakennuksessa. Uudella puolella on omat pukuhuoneet ja suihkut. Sisäänpääsymaksut ja leimaukset tehdään päähallin puolelle.

Köysikiipeilyhalli

Köysikiipeilyseinä on 16 metriä korkea ja reittejä on keskimäärin 50 kpl kerrallaan.  Kisaseinän kaltevuus on jyrkimmillään 25 astetta päällekaatuva.

Köysiseinät ovat käytössäsi, kun olet käynyt vähintään peruskurssin (yläköysivarmistaminen) tai omistat varmistuskortin. Kortti tulee olla valjaissa näkyvillä kiipeilyn ajan. Aloittelijat ja ensikertalaiset pääsevät koittamaan köysiseiniä helpoiten ohjatussa kiipeilyssä ohjaajan varmistamana.

 

Vanha boulderpuoli 

Vanhalla boulderpuolella otteita on hieman tiheämpään ja reittien vaikeusaste painottuu helpompaan päähän. Boulderin lattia on päällystetty puoli metriä paksulla patjalla, joka pehmittää mahdolliset putoamiset. Seinät ovat 4-4,5 metriä korkeat. Boulderin keskellä on sienen mallinen muoto, jonka päälle voi kiivetä. Seinien profiilit vaihtelevat hieman positiivisesta släbistä aina 45 astetta päällekaatuvaan seinään.

Boulderin alatasosta löydät pienen lämmittelyhuoneen. Lisää lämmittelytilaa ja treenausvälineitä löytyy boulderin ylätasanteelta, jossa on otelautoja, leuanvetotangot, voimistelurenkaat ja jalkatekniikan treenausta varten pieni tekniikkasläbi.

Automaattivarmisteinen seinä

Automaattivarmisteisia linjoja on yhteensä 13 kpl. Linjojen korkeus vaihtelee 9-12m välillä. Seinät ovat kaikkien käytettävissä. Ensikertalaiset saavat henkilökunnalta opastuksen valjaiden pukemiseen ja laitteen käyttämiseen.

Seinillä olevista reiteistä löytyy kiivettävää kaikentasoisille. Olit sitten käymässä lapsesi kanssa ensimmäistä kertaa tai treenaamassa kestävyyttä ulkokautta varten. Automaattivarmisteisella seinällä voi kiivetä kun painoa on vähintään 10 kg ja korkeintaan 125 kg.

Käytössämme on ollut vuodesta 2020 lähtien TRUBLUE auto belay laitteet.

OKK Boulder

OKK Boulder sijaitsee heti tien toisella puolella päähallista katsoen. Boulderointiseinää on noin 500 neliötä ja lisänä Kilter board, Moonboard 2024 40′, spraywall (stöktissä), campusseinä otelautoineen sekä lämmittelytila. Vuosijäsenillä ja kuukausikortin ostaneilla on tälle hallille 24/7 pääsy. Pukuhuoneet sijaitsevat toisessa kerroksessa ja niissä on suihkut.